Tietoa meistä:
Toimitamme turvatekniikkaa yrityksille, yhteisöille ja kotitalouksille.
Olemme toimineet vuodesta 1999.

Toiminta-ajatuksemme
- Turvallisuus saavutetaan osaamisella ja palveluhalulla
- Toimitamme laitteet sellaisenaan tai asennettuna
- Jatkuva tuki laitteiston käyttöön ja asennuksiin
- Tavarat hyllyissämme: ei viikkojen toimitusaikoja
- Suomalaiset tukkurit ja valikoitu maahantuonti asiakkaan edun takuuna
- Tuotamme kustannustehokkaimpia turvajärjestelmiä

valvontakameramallistoa - Artem Turvavalvonta Oy

Kameravalvonnan perusteita

Yksityiskohdat ratkaisevat: HD-SDI järjestelmä 1080p FullHD

HD-SDI on uusi videovalvonnan standardi. Perinteistä koaksiaalikaapelia pitkin siirretään kameran teräväpiirtokuvaa tallentimeen täydellä 1920x1080P erottelulla.

Toisin kuin IP-järjestelmissä, kamera ei ensin pakkaa kuvaa ja lähetä pieninä paketteina tcp/ip protokollassa, vaan kuva tulee sellaisenaan tallentimelle. Tällä vältetään viive todellisen tapahtuman ja kameran välittämän kuvan välillä sekä estetään pakkauksen aiheuttamat virheet kuvassa.

HD-SDI järjestelmässä yhdistyy IP-järjestelmän ja perinteisen analogisen järjestelmän parhaat puolet:
- yksityiskohtien tarkkuus sekä
- koaksikaapelin immuunius verkkohäiriöille, -viiveille ja -virheille.

HD-SDI soveltuu uusasennuksiin ja käy vanhaan tallennusjärjestelmään kamerat ja tallennin vaihtamalla. Teräväpiirtojärjestelmässä on kuusinkertainen erottelu perinteiseen verrattuna - entisellä kaapeloinneilla ja virtaratkaisuilla.

Sekä PAL- että Full HD -tallentimen etäkäyttö onnistuu ilman lisenssimaksuja. Tallenteita voi katsoa missä tahansa nettiin kytkeytyneenä. Elävää kuvaa / tallenteita voi katsoa myös älypuhelimella.

Mitä yhdellä kameralla näkee 

Analogisella kameralla rekisterikilven lukeminen pysähtyneestä autosta onnistuu n. 1,5 kertaa autoa leveämmällä kuvalla - kuva-alan laajentaminen sumentaa rekisterikilven. Tämän vuoksi huoltoasemilla on useimmiten kamerat molemmin puolin polttoainepumppuja. Yksi kamera ei riitä kuvaamaan molempia puolia riittävän tarkasti.

Hankintavaiheen säästöä kannattaa verrata käyttöarvoon. Vaikka PAL-kamerat kehittyvät koko ajan, PAL-järjestelmänä asettaa rajat yksityiskohtien erottamiselle. Yhdellä kameralla ei näe suurta aluetta ja samalla erota pieniä yksityiskohtia. 

Full HD vs. Analoginen kuva: avautuu 1920x1080 resoluutiossa

Optiikka ja valaistus

Optiikalla on merkitystä. Huono linssi heikentää hyvänkin kameran tuottamaa kuvaa. F-arvo on linssin aukon arvo - mitä pienempi aukon arvo, sitä pimeämmässä saadaan kuvaa. Ja sitä kalliimpi linssi. Normilinssit ovat aukolla F 1.4.
Full HD -kameroissa tarvitaan megapikselilinssi. Suuren tarkkuuden linssin valovoima ei ole niin hyvä kuin PAL-kameroissa. IR- tai tavallinen valaistus korjaa ongelmaa.

Valaistuksen mittayksikkö on luksi. Videovalvonnan kannalta oleellista on, onko lukseja normaalin työpisteen 300 vai 
heikosti valaistun huoneen 1 luksia. Tällä välillä kuva huononee merkittävästi, kohina (lumisade) lisääntyy, värit haalistuvat ja terävyys kärsii. Karkeasti pyöristäen voisi sanoa, että 1 luksi tarkoittaa yhden kynttilän valoa metrin päästä muuten pilkkopimeässä tilassa.  

Valvontakameran valintaan vaikuttavia tekijöitä

Runkokameralla ja siihen liitettävällä linssillä saavutetaan yleensä paras kuvanlaatu. Useimmat kamerat muuttavat hämärässä kuvan mustavalkoiseksi ja pystyvät näin näyttämään auttavaa kuvaa myös hyvin hämärässä. Sense-Up- tai Slow-Scan-toiminnolla olevat kamerat näyttävät enemmän hämärällä, mutta hidastetun sulkimen tuottama kuva ei ole laadultaan täydellinen.
IR-valaistut kamerat näyttävät kuvaa myös aivan pimeässä. Sisätiloissa tai pienellä ulkoalueella IR-kameran tuottama valo on yleensä riittävä. Laajoilla ulkopihoilla pelkkä kameran tuottama valo ei riitä. Vaikutelma on kuin näyttäisi taskulampulla valoa pimeään metsään. Paras lisävalo on näkyvä valo. IR-valaistun kameran tuottama säteily heijastuu esimerkiksi lumisateella tai lähellä kameraa lentävistä hyönteisistä takaisin kameraan ja aiheuttaa salamoinnin kaltaisen efektin kuvassa.  

Erilliset IR-valonheittimet pienentävät salamointi-vaikutusta ja antavat ulottuvuutta myös pimeille alueille. Saatavana on esimerkiksi 120 asteen kulmassa valaiseva, 60 metrin päähän ulottuva yksittäinen IR-valaisin. 

Kuvamateriaalin tallennukseen vaikuttavia tekijöitä

Erilaiset DVR-tallentimet

PAL-järjestelmän tallentimien tallennusresoluutioita on kolmea lajia: 
1. CIF=320x200 pikseliä
2. Half D1=720x200 pikseliä
3. D1 on PAL-normin mukainen 752x576 erottelu (käytännössä 720x480)

Teräväpiirtotallentimia on 720P- ja 1080P-resoluutiolla. Kaikki HD-tuotteemme ovat 1080P laatua.

Etusivu | Kameravalvonta | Murtohälyttimet | Takuuehdot | Ota yhteyttä

Artem Turvavalvonta Oy, Äijäntaustantie 7, 26510 RAUMA, puh. 0407571985